Ontwerpvisie

Een meetekengroep heeft in vier bijeenkomsten meegedacht over een nieuwe inrichting voor specifiek de Paardemarkt en het Klimduinplein inclusief het kruispunt Laanweg/Heereweg/Duinweg. Ook op dit online platform konden inwoners van Schoorl hun ideeën en suggesties geven voor de herinrichting van de openbare ruimte. 

Op 7 november 2019 heeft de raad ingestemd met de plannen voor een nieuwe inrichting van de openbare ruimte in het centrum van Schoorl. De raad heeft daarbij een aantal wijzigingen meegegeven. Het voorgestelde plan voorzag in het omdraaien van het huidige éénrichtingverkeer. De raad heeft besloten de richting niet om te draaien, maar de Heereweg alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer. Ook heeft de raad het plan gewijzigd op het punt van de voorrangssituatie voor fietsers op de kruising Laanweg-Sportlaan. De gevolgen van deze wijzigingen worden nu verwerkt in het plan.

Planning

We verwachten voor de zomer het aangepaste plan klaar te hebben. Hierna kan het plan op details uitgewerkt worden en kunnen we het aanbesteed. Het project is omvangrijk. Daarom zal de uitvoering in verschillende fasen plaatsvinden. Natuurlijk houden we rekening met het toeristisch seizoen. we verwachten begin 2021 te kunnen starten met de 1e fase.

U kunt hieronder klikken op de rode markeringen op de kaart voor een gedetailleerde uitwerking. U kunt niet meer reageren op de ontwerpen.

 

Cookie-instellingen